Alapanyagok mennyiségi-, minőségi átvételét, vizsgálatát, dokumentálását végzi a másodlagos húsfeldolgozás folyamatában.
Félkész- és késztermékek átadását végzi. A húskészítmény gyártás során előkészít, mér, aprít, gépeket anyaggal, termékkel kiszolgál, leszed, felrak, összegyűjt, egyszerű részműveletet végez.
Ismeri a technológiai műveleteknek a termék minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti az egyszerűbb húskészítménygyártó gépeket és berendezéseket. Melléktermékeket gyűjt, osztályoz, szállít és kezel, az előírások betartása mellett. A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Ismeri és betartja a higiéniai, minőségbiztosítási, munkavédelmi, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.
A “Húskészítmény gyártó” a Hentes és húskészítmény-készítő 4 0721 05 08 kapcsolódó részszakma.
# /- #húskészítménygyártó #húskészítménygyártótanfolyam #húskészítménygyártóképzés #húskészítménygyártótanfolyamról #húskészítménygyártóoktatás #húskészítménygyártóvizsga #húskészítménygyártórészszakma
MODELLO Módszertani és Képzési Intézet
Húskészítmény gyártó képzés | Élelmiszeripar | Tanfolyam | Szakképesítések | Szakmai képzések